Consouling Sounds brengt soundscapes van Treha Sektori op vinyl

Share

Het Gentse label Consouling Sounds brengt het straffe Severh Sehenh album van Treha Sektori uit op vinyl. Treha Sektori is het alter ego van creatieve duizendpoot Dehn Sora (Vincent Petitjean). De Fransman is naast muzikant ook grafisch ontwerper, art director, en componist. 


Treha Sektori

Treha Sektori’s album Severh Sehenh verscheen in 2014 op het gerespecteerde label Cyclic Law. Het album verscheen echter nooit op vinyl en dat vonden veel fans erg jammer. De donkere, hallucinerende soundscapes van Treha Sektori lijken immers gecomponeerd voor een vinylplaat. En dat vonden ook Mike Keirsbilck en Nele Buys, de twee Belgen van Consouling. Ze bleven niet bij de pakken zitten en klopten aan bij Cyclic Law. Partner in crime Grains of Sand Records tekende mee voor een co-productie. En zo kwam Severh Sehenh drie jaar na datum uit op vinyl.

Nageboorte

Deze plaat is onlosmakelijk verbonden met de vorige albums Sorieh en Endessiah. Severh Sehenh bouwt immers verder op de donkere ambient uit die twee albums en diept elk geluid verder uit dan je voor mogelijk houdt. Dit is de meest experimentele worp van Treha Sektori tot nog toe. De man neemt je 37 minuten lang mee in een trip naar gevoelens, ver verborgen in je onderbewuste. Niet voor doetjes.