Derde winkel van The Vinyl Touch geopend in Gent

Share

Tijdens de zomer opende The Vinyl Touch al een pop-up shop in Gent. Dat is hen blijkbaar goed bevallen dus ruilden ze de pop-up in de Baudelostraat voor een vaste stek in de Nederkouter. De nieuwe winkel ligt op een steenworp van de Veldstraat en is na Antwerpen en Mechelen de derde winkel van Niels Reusens, de drijvende kracht achter The Vinyl Touch. De winkel in Gent focust op jazz, soul en classic pop & rock met een ruim aanbod tweedehands vinyl.

Achter de toonbank vinden we Emiel, de vader van Niels. Emiel verkoopt er ook zijn persoonlijke collectie. Hij verzamelde doorheen zijn leven 12.000 platen en ook nog een pak cd’s. Waarom hij daar nu afstand van doet? Zijn persoonlijke muzieksmaak evolyueerde de laatste jaren meer richting rhythm-and-blues en een verhuis verplichtte hem om enkel zijn 2000 favoriete platen over te houden. Een groot deel van de overige 10.000 platen zal hij dus via de winkel in Gent aan een nieuwe eigenaar helpen.

De eerste maanden zal de winkel slechts open zijn van woensdag tot zaterdag maar tegen eind dit jaar zal dit uitgebreid worden naar maandag en dinsdag.

The Vinyl Touch Gent
Nederkouter 8
9000 Gent
Open van woensdag tem zaterdag: 12u - 18u.