HiFi luistersessie 'Let's Get Swinging' compilatie in Dendermonde

Share

Jazz Centrum Vlaanderen organiseert dinsdag 3 oktober in Dendermonde een HiFi luistersessie van de uitstekende 'Let's Get Swinging: Modern Jazz In Belgium 1950-1970' compilatie. Die kwam in april van dit jaar uit en verzamelt het werk van een aantal getalenteerde Belgische jazz muzikanten tussen 1950 en 1970. Samensteller Lander Lenaerts zal voor de gelegenheid een aantal van de originele vinylplaten afspelen: "het wordt een selectie van originele exemplaren van de nummers die op de compilatie staan, zoals bijvoorbeeld een EP van Saxorama die gedrukt is door de BRT, maar nooit commercieel uitgebracht. En ik ga ook een of twee dingen draaien die niet op de compilatie staan, zoals een zeldzame 78-toerenplaat van the Bob Shots, de eerste bebopgroep in België."

Alle info over de luistersessie vind je hier.

De HiFi-installatie wordt voorzien door Wide Screen Audio, een speciaalzaak uit Gent. Ze zal bestaan uit deze onderdelen:

Platenspeler: AVID Sequel
Tonearm: Dynavector DV505
Cartridge: Dynavector Te Kaitora Rua
Phonostage: Rega Aria
Versterker: SPEC RSA-M3EX / Chord Toby
Speakers: TAD ME1
Bekabeling: Nordost

De compilatie verscheen op het Sdban label van Stefaan Vandenberghe. We interviewden Stefaan over zijn passie voor vinyl.