Nieuwe platenwinkel 'Just For The Record' in Hasselt

Share

Hasselt heeft er een nieuwe platenwinkel bij. Afgelopen weekend opende 'Just For The Record', een gloednieuwe zaak gespecialiseerd in tweedehands vinyl. Net zoals Coffee & Vinyl in Antwerpen valt er ook koffie te bestellen. Andy Surleraux en Ann-Katrien Van De Velde zijn de bezielers achter de zaak. 

VF: Vanwaar het idee om een platenwinkel te beginnen?
JFTR: "Het idee voor de zaak ontstond op een winteravond in december vorig jaar. Gek genoeg in een platenzaak waar men ook koffie en een drankje wil serveren. We zaten er gewoon wat te drinken, en wat eindejaarsshopping te doen. Plots zegt Ann Katrien iets in de aard van ‘Dit wil ik al zolang doen'. We zijn allebei muziekfreaks, bijna al onze gesprekken gaan over muziek, en niet zelden spenderen we uren aan het uitzoeken van bands en platen. Vinyl ligt ons ook, een plaat heeft ‘iets’ , die Je ne sais quoi, die zeker een digitale release en ook cd’s nooit hebben gehad. Die fysieke touch van een vinylplaat doet het’m gewoon. De hoes, het afspelen op een platenspeler, naaldje mikken .. dat soort dingen. Pure liefde voor het medium."

VF: Wat maakt 'Just For The Record' uniek?
JFTR: "Het is zaak zonder veel conventies, we zweren bij authenticiteit, we verkopen bv geen traditionele cola en fanta toestanden, neen, we maken onze eigen soda’s die we muziekgerelateerde namen geven. ‘Een heel klein beetje oorlog’ bv, is onze meest populaire. Een soda op basis van elderflower bloesem met verse ginger. We kozen voor een rock’n roll biertje, en gaan niet door de knieën voor de grote conglomeraten. We zijn independent, a free house, een beetje eigenzinnig maar met veel liefde voor de producten die we aanbieden."

VF: Wat voor platen bieden jullie te koop aan?
JFTR: "Genre beperkingen hebben we in principe niet, we variëren van classics tot bizarre dance en schuwen helemaal niks. Collectors items zitten ook in de collectie, gewoon tussen de platen, aan de klant om ze eruit te vissen. Maar de collectie is verzorgd, alle platen zijn near mint, met uiteraard een paar uitzonderingen, en uitgezocht en getoetst en gepoetst tot dat ze de kratten in mogen. We maken geen enkele uitzondering. Bij ons kan je alles vinden, Dub, rock’n roll, indie, shoegaze, metal, r&b, psychobilly, disco, new wave, soul, funk, electronic,… De collectie is op dit moment nog groeiende, we willen binnen een paar maanden steeds minimaal 7000 platen in de collectie hebben zitten. Die wordt dus dagelijks aangevuld. Bij de opstart kampen we nog met een paar leveranciersproblemen, maar die zijn intussen zowat opgelost."

Just For The Record bevindt zich in het centrum van Hasselt.

Adres:
Diesterstraat 18
B3500 Hasselt

011 74 02 87
andy@justfortherecord.rocks
Ann-katrien@jusfortherecord.rocks
www.justfortherecord.rocks
https://www.facebook.com/justfortherecord.rocks/
https://www.instagram.com/justfortherecord.rocks/

Openingsuren:
Open dinsdag, woensdag, donderdag 10u00 tot 18u00
Vrijdag , zaterdag 10u00 tot 24u00
Zondag (soms open, meestal niet )
Maandag : gesloten

'Just For The Record' opent de deuren in Hasselt